Stråkkvartett av Fredrik Wilhelm Grill

Fredrik Wilhelm Grill (1784-1861) var mycket musikalisk och spelade flera instrument, bland annat flöjt, violin och piano. Han komponerade också musik för olika tillfällen och påstås i något sammanhang ha korresponderat med Joseph Haydn.

Noterna till tre stråkkvartetter av Fredrik Wilhelm Grill har funnits på Godegård och återfanns för några år sedan i ett antikvariat i Vadstena. Lindblad-sällskapet i Skänninge, som vid sina årliga sammankomster spelar musik av kompositören Adolf Fredrik Lindblad (1801-1878) och a andra kompositörer med anknytning till området och tiden, tog till sig noterna. Vid en konsert på Övralid 2014 framfördes bland annat Allegro-satsen ur Fredrik Wilhelm Grills tredje stråkkvartett, den som vi nu kan höra här på hemsidan. Det är Fållinge-kvartetten som spelar, en grupp ambitiösa musiklärare som verkar vid Kulturskolan i Motala. Grillska Släktföreningen tackar härmed för förmånen att få återge deras inspelning här.

Allegro-satsen ur Fredrik Wilhelm Grills tredje stråkkvartett

Kontaktpersoner inom Lindblad-sällskapet och Fållinge-kvartetten är Monica Lantz, tfn 0143-314 22 och Gunnar Språng, tfn 0142-212 40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.