Släktmöte på solig västkust

Strålande sol, blå himmel och hav mötte den skara av släktföreningen som samlades lördagen 15 juni 2013 i Långedrag för Grillska släktföreningens släktmöte. På programmet stod lunch på Långedrags värdshus och promenad till Oskar den II fort vid södra älvstranden av Göta Älvs utlopp i Göteborg, där det hölls en visning om fortet med fokus på dåvarande fortifikationsbefälhavaren Claes Erik Grill som ansvarade för byggandet av fortet.

Släktmöte i LångedragEfter en intressant och trevlig visning som hölls av museiansvarige Martin Tilander, där vi fick lära oss att fortet var unikt och ett av det modernaste i sitt slag då det anlades kring sekelskiftet 1900 med modern byggnadsteknik och elegant estetik som ledstjärnor, hölls det formella släktmötet. Generella frågor såsom medlemsantal, verksamhet, ekonomisk redovisning, senaste nytt och kommunikation diskuterades vid mötet som avslutades med föredrag.

Släktföreningens styrelseordförande Magnus Grill höll en presentation om Överste Claes Erik Grill, föreningens arkivarie Mårten Persson presenterade Överstelöjtnant Claes Lorentz Grill lite närmare och Kommendörkapten Per-Fredrik Grill berättade om västkustens nuvarande försvar. Länkar till föredragen finns nedan.

Sammanlagt deltog tjugofem av föreningens medlemmar, resandes från både öst- och västkust samt södra Sverige. Nästa möte kommer att hållas 2015.

Läs föredraget om Överste Claes Erik Grill och se bilder

Mer om Claes Lorentz Grill (pdf)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Om grilliana

Släktföreningen Grills officiella hemsida och blogg.
Det här inlägget postades i Släktmöten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s