Till alla intresserade av släkten Grill

Som ordförande i släktföreningen vill jag önska alla en god fortsättning på 2012. Under förra året hade släktföreningen släktmöte på Nordiska Museets Arkiv i Stockholm den 11 juni. Traditionen är att släktföreningen ordnar ett släktmöte vartannat år på en plats med anknytning till släkten. Det innebär att nästa släktmöte planeras till våren 2013. Kom gärna med förslag på plats och program.

Släktmötet 2011 hade ett mycket intressant program ordnat av släktföreningens styrelsemedlem Mårten Persson på Nordiska Museets Arkiv, som inte ligger i anslutning till museet utan vid Linnégatan 89C i Stockholm.

I arkivet, som är öppet för intresserade, hade Mårten och museet plockat fram handlingar från 1700-talet och 1800-talet med anknytning till släkten Grill, huvudsakligen från det s k Godegårdsarkivet. Det var oerhört intressant att i sin hand hålla och läsa originalbrev från 1700-talet skrivna av kanske Johan Abraham Grill angående olika affärshändelser inom det Svenska Ostindiska Kompaniet. Fascinerande var att notera att språket i breven kunde vara svenska, franska eller engelska samt att de nådde sin adressat kanske skickat till Goda Hoppsudden eller St Helena för adressaten ombord på fartget Sophia Albertina ”en route de Chine” på väg till slutdestinationen Göteborg. Eftersom brevet fanns i arkivet hade det således mottagits av adressaten och medförts till Sverige. Mycket spännande. Prova gärna själv och gör ett besök på arkivet.

Släktföreningens släktmöte 2011 lockade 24 vuxna och 5 barn. Föreningen har ett sjuttiotal medlemmar. Föreningen är öppen för medlemmar av släkten eller andra intresserade av släkten Grill. Hör gärna av Dig om Du är intresserad.

Om Du har frågor kontakta gärna hemsidans redaktion.

Med vänlig hälsning

Magnus Grill
Magnus.grill@telia.com
0763-503512

Annonser

Om grilliana

Släktföreningen Grills officiella hemsida och blogg.
Det här inlägget postades i Släktmöten. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s